Kirjailija
Tuotanto
    Novellit
       Rakkautta
       Arkielämää
       Tyttö ruusutarhassa
    Näytelmät
       Miehen kylkiluu
       Tohvelisankarin rouva
       Klaus, Louhikon herra
    Aforismit
    Huojuva talo
Kansitta
Teokset
Lähteet
Info
Haku
Sivukartta
Etusivulle
Tekstinäyte

Jos me näkisimme, mitä me olemme, niin me emme enää olisikaan sitä, mitä me olemme.
Avonainen lipas

Rauhoita sydäntäsi, jos se on levoton. Muu ruumis vanhenee ja viisastuu. Sydän ei koskaan. Se pysyy lapsena aina.
Avonainen lipas

Pyrkiessäsi totuuteen älä pelkää, jos sinua väärin käsitetään. Tärkeämpi on etsiä totuutta omalla tavallasi kuin se, miltä sinä sitä etsiessäsi näytät, tahi se, miellytätkö sinä siinä muita vai et.
Avonainen lipas

On ihmisiä, jotka eivät voi oppia eivätkä omaksua toisten kokemuksiin perustuvia ajatuksia, vaan joiden täytyy saada itse ajatella kaikki alusta asti. Siksipä kaikki käy hitaasti ja samat harhakuvat ja erehdykset kertaantuvat. Mutta varmasti myös siksi koko ihmiskunnan kehitys lepää vankalla pohjalla.
Vaeltaja

Ihmisvihaajalle:
Sinä halveksit maailmaa ja olet itse täydellisyys itsellesi. Mutta jos kerta huomaat, että itse itseäsi petät, on sinulla turva vain maailmassa.
Vaeltaja

Vaikka sinulla olisi älyä, joutuisit aina pulaan, ellei sinulla olisi sydäntä, joka älyäsi neuvoo.
Vaeltaja

Mitä minä ajattelen maasta, taivaasta, jumalasta, elämästä ja ihmisestä, ei ole mitään sen rinnalla, kuinka minä kuvaan heinänkorren, muurahaisen tien, ihmiskasvojen ilmeen, ihmissielun pienimmän totuuden. Koko avaruus ihmeineen ei ole mitään ihmissielun, tuon "elävän solun" ihmeitten rinnalla. Siinä on minulle rajaton maailma.
Jäähyväiset

Katson peiliin, näen vanhan, surullisen kulkurikoiran kasvot, koiran, jota on monesti potkittu. Rumat? Niin luulin ennen, mutta erehdyin. Ruma olen nyt vasta. Köyhä olen nyt vasta, nyt, jolloin en omista maata edes arkkuani varten. Ennenhän minä omistin koko maailman. Ja nuoruus oli minun kauneuteni ja voimani.
Jäähyväiset

Moni ajattelee lopuksi, että jos saisin elämäni takaisin, menettelisin toisin, suuntaisin elämäni toisin. Kuitenkin se tie, jota hän kulki, voi olla ainoa oikea tie, ja paras mahdollinen. Niin vähän me oikeastaan tiedämme oikeasta ja väärästä.
Jäähyväiset

Takaisin

Avonainen lipas -sarja
Avonainen lipas -sarja