Kuvaa ja ääntä

Pikku Pietarin pihan pohjalta on tehty kaksi elokuvaa. Jack Witikan ohjaaman ja käsikirjoittaman Pikku Pietarin piha -elokuvan ensi-ilta oli Kuopiossa vuonna 1961. Pikku Pietaria näytteli Tuukka Tanner, muissa rooleissa nähtiin mm. Elsa Turakainen ja Leo Jokela. Isä Jumalan äänenä toimi itse Simo Puupponen. Kuopio ei näy filmissä sillä kaupunkikuvaukset tehtiin Porvoossa ja Loviisassa. Rauni Mollbergin ohjaamassa elokuvassa Aika hyvä ihmiseksi (1977) käytettiin Pikku Pietarin pihan lisäksi aineistoa myös Meidän herramme muurahaisia ja Pekko runoilijan poika -kirjoista sekä Toivo Pekkasen ja Olavi Siippaisen novelleista.

Rauni Mollberg ohjasi Panu Rajalan kanssa käsikirjoitetun televisioelokuvan Siunattu hulluus 1975. Vinski-aiheiset televisionäytelmät (1969, 1970) ovat Tuovi Puupposen käsikirjoittamat ja Raili Ruston ja Leena Paavosen ohjaamat. Vinskiä esitti Pekka Kaartinen, muissa rooleissa olivat mm. Maija Karhi, Aarno Sulkanen ja Tarmo Manni. Hulukkosia kuvattiin TV-sarjaksi vuonna 1967, Hermannina oli Pentti Irjala ja Eveliinana Pia Hattara.

Simo Puupposen Vanha Juoni -nimimerkillä kirjoittamaa Lauantaisauna-sarjaa esitettiin radiossa 1940-luvun lopulla. Aapeli puheli -radiosarja kesällä 1962 koostui kirjailijan kommenteista ajankohtaisiin asioihin.